Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2010 17:25 - Балъков падна зад борда
Автор: dentaler Категория: Спорт   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
2



Балъков падна зад борда автор(и): Труд онлайн, прочитания: 2796, коментари: 1 image Виж галерия 1 2 »

Падна най-непоклатимият треньор у нас - Красимир Балъков.

Среднощна буря в борда на директорите на “Черноморец” изхвърли зад борда кормчията на бургаския футболен екипаж. Вчера сутринта решението било спуснато до Бала и той си събрал багажа от треньорската стая на ст. “Лазур”. Официално беше съобщено: “По взаимно съгласие.”

Причината?

Пари...

За отстраняването на Балъков вървят различни версии, всичките са постлани с финикийски знаци. Ръководството на “Черноморец” потвърди, че най-добре платеният треньор у нас си отива заради нов курс в клубната политика - спестяване, значително намаляване на заплатите и предстояща разпродажба на звезди.

Точно преди 3 години спонсорът Митко Събев доведе Балъков в Бургас, като му даде пълната власт в клуба, голям бюджет и петгодишен мандат да изгради шампионски отбор и база по германски образец. По неофициални информации досега проектът на Балъков и Събев е глътнал около 15 млн. евро. Явно големите футболни харчове са разгневили акционерите в “Петрол Холдинг”, който е съсобственик на “Черноморец” заедно с община Бургас. В комюнике от клуба разясниха: “Част от акционерите на холдинга не подкрепят идеята за издръжката на футболния клуб и ще се наложи редуциране на клубния бюджет. Ръководството отчете, че няма да има възможност да осигури необходимите средства за изпълнение на петгодишната програма, приета с идването на Балъков в Бургас.”

Занапред финансирането на “Черноморец” ще се поеме лично от Митко Събев. “Променяме стратегията - обясни бизнесменът, цитиран от “Гонг”. - Ако холдингът няма да финансира този проект, аз като физическо лице имам съвсем различни възможности. Клубът няма да страда, но ще бъде под друг финансов план.”

От идването на Балъков в клуба са назначени 60 души. Много от тях сега ще бъдат освободени. С треньора си тръгват и помощниците му Илия Груев и Йончо Арсов. Само издръжката на треньорския щаб била 100 000 лв месечно, говори се в Бургас. Големите пачки, които се хвърлят за футбола насред кризата, били трън в окото и на община “Бургас”, която е съсобственик на клуба и приела раздялата с Бала.

Отива си без неустойка

Красимир Балъков се е съгласил да прекрати договора си с “Черноморец”, без да търси неустойка. “Разделяме се като приятели и проявявам разбиране към финансовата ситуация - заяви кратко вече бившият треньор. - Във времена на криза приемам тези събития като нормални. Оставям отбора на добра позиция и се гордея с това, което създадохме.”

Временно контролът в “Черноморец” отива в ръцете на Душан Буковак, личен приятел и бивш мениджър на Бала, който ще преговаря за нов треньор и за трансфери на играчи.

Илиан Илиев е фаворитът

Илиан Илиев е фаворитът за поста на Красимир Балъков, твърдят първите информации от Бургас. Младият треньор направи име в “Берое”, спечели изненадващо Купата на България през миналия сезон. Към Илиев имаше интерес и от “Левски”, и от “Литекс” през последната година.

“Черноморец” ще избира един от два варианта - да вземе млад нахъсан специалист или да заложи на голямо име, може и от чужбина. Сред българските варианти са Петър Хубчев, сега треньор на сателита “Черноморец” (Поморие). По неофициална информация защитникът от Пеневата чета е отказал. Станимир Стоилов също е сред вариантите за поста на Бала. Не е изключено “Черноморец” да погледне и към Драголюб Симонович, който е доказал качества за добра работа в трудна обстановка в “Литекс” и особено в “Сливен”.

Заговори се, че бившият вицепрезидент на БФС Стефан Орманджиев може да бъде поканен на директорски пост в клуба.

Още по темата

» Балъков пред „Труд”: Много почивка ме изморява

» “Черноморец” маха чужденците

» “Черноморец” този път не страда срещу скромен тим

» “Локо” (Пд): Балъков ще съжалява горчиво

» Шампионът едва изплува в Балчик

  Още от Бургас

» Търсят партньор за резиденция “Перла”

» Баба "спаси" дъщеря си с 2 800 лева

» Подвижни тротоари водят до гарите в Бургас (видео)

» Търсят кой източи язовир с шарани

» Ще бутат басейн на плажа







http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=701072
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dentaler
Категория: Политика
Прочетен: 130560
Постинги: 31
Коментари: 100
Гласове: 791
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930