Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2011 12:40 - Бойко: ДС е навсякъде, за да прекършва всички инициативи
Автор: dentaler Категория: Политика   
Прочетен: 1614 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




    image Бойко Борисов Снимка: Георги Цветков

Хора от бившата Държавна сигурност (ДС) има на ключови места и във всяка една ситуация те могат и съответно да измислят своята стратегия, тактика, и да влияят на обществото. Това каза премиерът Бойко Борисов на Осмия конгрес на КТ „Подкрепа".

"И сега виждате, когато почнахме и посланиците дори да връщаме и да вземаме неотклонен курс - извадихме включително от кабинета единствения министър, който имаше досие, каква яростна съпротива отвсякъде се появи срещу правителството", каза Борисов.

По думите му „неслучайно навсякъде са си поставили хора във всички места, които да спират устрема на държавата, на обществото, да прекършват всички инициативи".

„Преди 22 години това е било планирано - да се отчаем и да спрем. Неслучайно и днешни водещи и то вдясно политици тогава са казали "трябва така да се конструираме, така да се обединим, че след време, когато се явят демократични партии и движения, да можем непрекъснато да ги връщаме в изходно положение, народът да се отчае и да си стане нашето, това, което сме си планирали", каза премиерът.

„Виждате, като почнат да изваждат досиетата на бившата ДС, във всички институции, ключови места. В земеделието, животновъдството - малко, в другите институции, в медиите, ако щете, на ключовите места", посочи Борисов.

"Аз сигурно съм по-голям песимист от д-р Тренчев, защото действително виждам каква огромна сила и армия и как е конструирана, и колко планирано работи. Ами, вие ще видите и в съдебната система - неслучайно Европа е сложила мониторинг точно на съдебната система. В същото време това е една независима система, която пък никой не може да я пипа, но как е конструирана във времето? От кого?", попита Борисов.

Според Борисов правителството му е дошло в безпрецедентна криза и то във време, когато се е твърдяло у нас, че криза няма. Той отчете, че е заварил държавата със спрени всички фондове. "И всички ги пуснахме - над 10 пъти вече по-бързо усвояваме еврофондове", изтъкна той. Догодина, по думите му, ще се видят плодовете на всичко това - столичното метро, спортната зала на София, магистралите и др.

"Няма държава без инфраструктура, която да се залее от чуждестранни инвестиции", каза още Борисов, като припомни, че е заварил държавата и с много необезпечени договори и конкурси. "Заварихме да плащаме два еърбъса, ако си спомняте, над 100 и кусур милиона, във времето на финансово-икономическа криза. Не един, два. А, нека не забравяме тия неща", коментира още министър-председателят.

Борисов помоли доктор Тренчев да продължи да работи мъдро за България, за да не успеят хората на ДС. "Аз съм човек, който търпи критика, когато е от хора, които също страдат и също се опитват да направят нещо. И на мене ми се иска много от нещата да бъдат по-добри и се стараем, и те ще станат по-добри, докторе", обърна се той към Тренчев.

Борисов се обзаложи днес на рождения ден на Тренчев, че през май-юни ще се повиши кредитният рейтинг на България. За пореден път той увери, че България е в значително по-добро състояние от съседните държави.

Както Тренчев, така и Борисов разкритикуваха управлението на Тройната коалиция. "По-хубаво и по-готино да управляваш, да имаш много коалиционни партньори и да си миеш ръцете с тях няма", каза премиерът. Той заяви, че кабинетът на ГЕРБ ще поеме отговорността за всичко хубаво и всичко лошо.

„Не виждам в следващите години коя партия ще носи политическа отговорност, ако ГЕРБ се откаже от властта ", заяви Борисов.

„Не виждам в следващите години коя партия ще носи политическа отговорност, ако ГЕРБ се откаже от властта", заяви Борисов.

„Стараем се и нещата ще станат по-добри. България в сравнение с нашите комшии, е значително по-добре. Във времето на тази криза ние не свалихме пенсиите, а в първия ден, в който дойдохме на власт, заварихме вдигнати пенсии. Предишното правителство си тръгна и вдигна пенсиите, без да плати един лев от тях, започнахме ние да ги изплащаме в условията на финансово-икономическа криза", каза премиерът.

Премиерът посочи, че правителството плаща и заварените заплати. „На всички нас ни се иска доходите да нарастват и те ще нараснат. Но за да нараства нещо, трябва да има производство, трябва да тръгне инфраструктурата, да дойдат инвестиции, да заработи икономиката. 2011 година още трябва да стискаме зъби, 2012 г. ще започнат да излизат проектите, които ще дадат резултати, а и в тях има голяма заетост", поясни Борисов.

Още по темата

» Костов: Борисов да потърси отговорност от Цветанов за СРС-тата

» Имаме една сграда да доизмажем за Шенген

» 26-има напускат ГЕРБ, но харесват Борисов

» БСП: Управляват държавата като групировка

» Ако Бойко не освободи Цецо, Цецо маха Бойко, смята Румен Петков



http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=772050&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
 



Тагове:   борисов,


Гласувай:
7



1. jordito - Това е прекалено.
08.02.2011 13:03
Не смятам, че е правилно толкова дa се спекулира с ДС.
цитирай
2. анонимен - Всеки трезво мислещ човек го знае. ...
08.02.2011 13:25
Всеки трезво мислещ човек го знае. Прекалено много хора работят срещу правителството. Само глупаците го отричат.
цитирай
3. анонимен - Съгласен съм,
08.02.2011 13:40
че не трябва да се "спекулира толкова" с абревиатурата ДС .
Просто трябва да се разобличават всички "действия" и участие в политическия и стопански живот на България на хора "принадлежали" към структурите на ДС .
цитирай
4. анонимен - Чиста демагогия
08.02.2011 15:19
Без рамото на Държавна сигурност Борисов никога нямаше да стане премиер.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dentaler
Категория: Политика
Прочетен: 130522
Постинги: 31
Коментари: 100
Гласове: 791
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930