Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2011 08:24 - Борисов: президентът ни атакува чрез Алексей. Първанов: ще дам премиера на прокурор
Автор: dentaler Категория: Политика   
Прочетен: 2855 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg







 

image

„Атаките срещу кабинета идват от президента, който ги осъществява чрез Алексей Петров", заяви премиерът Бойко Борисов пред ТВ7 тази сутрин. Според министър-председателят никой не вярва, че флашките се пускат в пощата от някой чичко с шлифер.

„Алексей Петров е един от хората, но над него има един по-голям, който от 20 години дирижира нещата", коментира Борисов. Според него Първанов е още млад и е нормално да има амбиция да остане във властта, поради което в момента си прави организацията, за да осъществи този план.

„Ако премиерът Борисов наистина е казал това, извън шега, съвсем сериозно, ще сезирам главния прокурор да направи необходимата проверка за това кой наистина записва, кой и как е огласил информацията", заяви в отговор президентът Георги Първанов, цитиран от "Дарик". Той бе категоричен, че ако не получи извинение, когато резултатите станат известни, ще заведе дело за клевета срещу министър-председателя.

„За всички е ясно, че в това правителство сами се записват, сами се замерват с флашки и информация от СРС-та, с което компрометират не само идеята за СРС, но и борбата с престъпността", допълни държавният глава.

Премиерът каза още, че разбира добре и Алексей Петров, който пък имал своите права да доказва, че е невинен. „С един вестник и една телевизия Алексей Петров обезличи медиите и това не може да му се отрече. Без пари си направи такава реклама, шапка му свалям - обезличи всички партии", добави той.

„Това е демокрацията. А ние сме длъжни да се защитаваме и да показваме, че сме по-добрите", беше заключението на Борисов.

Премиерът разкри още, че има разлика във времетраенето на разговорите, пуснати в публичното пространство и тези, които наистина са били проведени между него и Ваньо Танов. „Това показали поръчаните на мобилния оператор разпечатки. От тях личи, че разговорите са домонтирани, тоест - фалшифицирани", коментира Борисов.

„Единият разговор е с 16 секунди по-дълъг, а другият - с 46 секунди", уточни премиерът. Той е поискал от шефа на митниците също да си поръча разпечатка, за да се види каква е оригиналната продължителност на отчетения от мобилния оператор телефонен разговор и дали и в тях има разминавания.

„Знам, че телефонът на Танов е бил слушан. Факт е, че след завършване на проверките на Танов са му изписани веждите", каза Бойко Борисов.

„Вучката работи на Терминал 2 от много години", каза Борисов. „Някой се прицелва към него и иска да го махне. Ако съм го назначил, добре. Каква е моята реакция - да попитам Танов. Аз дори Манченко не го познавам, въпросът е за Вучката, защо се вгледаха в него да го махат", попита премиерът и даде пример как действат центровете, които създават компромати. Той припомни клиповете - гласуваш за Борисов, избираш Костов. Сега по думите му това блесна в парламента.

Бойко Борисов заяви, че е говорил и с главния прокурор, за да се провери как изобщо стои въпросът със СРС-та. „Никога не съм казвал, че тези разговори не са провеждани", каза Борисов. "Водя стотици разговори на ден и не мога да си спомня всичко. Знам със сигурност, че за Вучката съм се обаждал и за "Леденика" също", обясни премиерът.

„Хората, които са правили компромата знаят и моите слаби места - имам чувство за справедливост. Вучката освен на игрището, никъде не съм виждал", отново заяви Борисов.

„Толкова много желание имам да видя България с магистрали, зали, метро, това ще отпуши всичко", каза Борисов. „Това, което Дянков постигна, има изключително голямо измерение, във връзка с това, че европейската комисия няма да ни налага санкция заради дефицита. Всички приказки да пуснем дефицита е да похарчим повече. Това беше да направим варианта на Гърция. Така, че Дянков и кабинетът направиха много, за да бъдем извадени от наказателната зона", заяви премиерът.

"Европейски пари вече са дадени, така че са назад годините, когато внасяхме повече, отколкото получавахме. Магистрала "Тракия" се строи с европейски пари. Тази магистрала искаха да се строи на концесия и да има бариера - а сега хем е с европейски пари, хем ще е безплатна за българите. Цялото трасе на магистралата е с чакъл, "Люлин" ще стане в средата на март, най-важният проект е магистрала "Струма". Тя е на стойност над 1 млрд. и 200 млн. евро. Много важна е магистрала "Марица". Магистралите са артериите на една държава", каза Борисов.

Още по темата

» Дачков: Разговорът за Мишо Бирата е автентичен

» Борисов поиска затягане на контрола над подслушването

» Шефът на “слушалките” не знаел какво е записал

» Привикват “Октопода” в следствието

» Борисов: Решението на ЕК отговаря на критици на кабинета



http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=758208&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter



Тагове:   борисов,   първанов,


Гласувай:
10



1. анонимен - На Боко все някой друг му е виновен.
30.01.2011 09:14
На Боко все някой друг му е виновен.
цитирай
2. rojenski - Нормално за българсикте политици.
30.01.2011 09:42
Каквото и да стане, който и да е виновен, всеки сочи с пръст. На мен лично ми омръзна това безкрайно повтаряне на едно и също.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dentaler
Категория: Политика
Прочетен: 130422
Постинги: 31
Коментари: 100
Гласове: 791
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930