Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2011 13:44 - Бабата на Божинов жали Алисия,татко му харесва Николета
Автор: dentaler Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2980 Коментари: 6 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg






image 

“Никога не сме се карали с Валери. Имаше период, когато майка му го манипулираше като по-малък да не се вижда с мене. Иначе между нас двамата проблем не е имало. Като порасна, разбра как са нещата и сега отношенията ни са много добри.”

Така започва разговора ни с Емил Божинов, истинския баща на футболната звезда Валери Божинов.

“24 часа” намери 46-годишния мъж, известен като Божинката, в бащината му къща в Лясковец. С приятел опитват да размразят тръбите на водопровода, замръзнал от минусовите температури. “Сварвате ни в много неудобен момент. Така без вода сме много зле, ама и аз не оставих чешмата да тече. Не очаквах, че ще стане такъв студ”, суети се бабата на Валери Снежа.

Влизаме в уютна кухня. На една от стените има цял кът, посветен на Валери. В стара рамка са наредени снимки и изрязани статии за футболиста. Закачен е и новият календар на “Парма”.

Наредени са фотоси с Алисия. На една от снимките тя е гушнала малкия Валери.

“Одрал е кожата на баща си, много умно дете и яко като него. Като малък Валери никога не е боледувал, а как ядеше люти чушки, ако знаете”, казва жената. Правнукът гостувал с баба си и дядо си от Вакарел в Лясковец на Петровден.

“После аз ходих да го видя. Занесох му играчки. Ние с родителите на Алисия поддържаме добри отношения. Тоя фал, дето го направи Валери, че се разделиха, аз не го одобрявам. Хората са го казали: “Никога пчела от мед не бяга.” Значи много й е загорчало на Ася (истинското име на Алисия - б.а.),за да си тръгне”, реди Снежа, докато приготвя кафе.

Възрастната жена опитала да съветва внука да съхрани семейството си заради детето, но той отвърнал: "Бабо, знам аз как съм живял, но е по-силно от мен. Не мога да се противопоставя на любовта с Николета".

Родителите на Валери се разделили, когато той бил на 6 години. После майка му Пепа се омъжила за футболиста Сашо Ангелов и момчето заживяло с тях.

"Те бяха младоженци и всеки петък го оставяха при нас. Вземаха го чак в неделя вечер. Той израсна тук, в Лясковец", спомня си бащата. После обаче двамата се отчуждили. "Виждахме се от време на време. Но има един специалист, той даваше наставления какво да се прави", продължава Емил, намеквайки за втория баща на футболиста.

Божинката не крие горчивината си, че настоящият треньор Сашо Ангелов бил представян като бащата на Божинов, а за него не се споменавало. Търсели го, когато трябвало като родител да подпише пълномощното за чужбина на непълнолетния Валери. "След туй, викам, дай да го видя, а те винаги ми казваха, че той е много зает", обяснява Емил. Въпреки обидата се застрахова, че не е причината за охладнелите напоследък отношения между Валери и майка му.

"Тя наскоро имаше рожден ден, карах го да й се обади, а той: "Ти какво искаш, и с теб ли да се скараме", разказва за непреклонния си син Божинката.

Всъщност Емил и синът му станали отново близки преди около 3 г. Преди това той виждал Валери само когато играел с националния отбор в София.

"Не е бил дистанциран, но се чувстваше неловко, притесняваше се какво ще кажат от другата страна. Затова по едно време избягвах да ходя. Сашо Ангелов ламти за слава, гледаше все той да се изпъчи до Валери. Не отричам, че той го ориентира към футбола. Вярно, че му е помогнал, но е селски тарикат, иска да се изявява като медийна звезда", гневи се Божинката.

После допълва, че момчето му е талантливо. Когато се явил в школата на "Лече" едва на 13 г., бил избран сред 2000 деца.

Лоша шега му изиграла славата, която го споходила твърде млад - на 16 г. "Постоянно беше по медиите и това му вдигна страшно много самочувствието. Да вземем например Бербатов, той винаги е бягал от подобни изяви. И Валери много не ги обича, но по Италия постоянно му досаждат и той току изпусне нещо", обяснява бащата.

И бабата на Валери зарязва всичко и сяда да гледа играта на внука. В последния мач обаче не го пуснали на терена, а медиите веднага гръмнали, че напуска "Парма". "Обади ми се онзи ден, че няма да ходи никъде. Той си има перфектен 5-годишен договор.

Вече се породи такава злоба, нали е най-скъпо платеният играч в "Парма", и сега го пращат в "Бешикташ" и къде ли не, но остава", категоричен е Емил. Според него Валери допуснал спад във формата си. Още не можел да се отърси от травмата, пък и разправиите с Алисия му се отразявали.

Фолкпевицата използвала Валери-младши като разменна монета. Напоследък не спирала да гастролира в различни предавания и да обяснява, че не се интересувал от детето. Двамата с малкия обаче били много привързани и често се виждали по скайпа. Освен това той пращал пари. "Не е концентриран, с тези две жени и детето много е объркан", тревожи се бащата. Въпреки че сега се чуват почти всеки ден, Божинката не се опитва да наставлява Валери. "Той е неконтролируем, като мене. Едно време аз бях такъв", горд е таткото.

Последния месец лясковчанинът изкарал в Италия. Отсядал в голямата къща на Валери с 5 спални.Когато времето било хубаво, отивал да погледа тренировките на "Парма". Феновете на отбора го опознали и тичали да го снимат по кафенетата . "Наложи се да ходя с черни очила, за да не ме разпознават. Първоначално никой не вярваше, че сме баща и син. Мислеха, че сме братя", смее се Емил.

В свободното време баща и син отскачали на шопинг в Милано. Иначе Валери бил виртуоз по гозбите от италианската кухня. Приготвял на татко си божествена паста. Родителят пък отговарял за почистването. "Той имаше домашни прислужници, но като отидох, ги освободи. За какво да се ровят насам-натам, като аз и без това няма какво да правя", обяснява Емил. Той бил в Италия и за Коледа, въпреки че Валерии новата му изгора Николета Лозанова празнували на Малдивите.

"Върнахме се на 31 декември за Нова година.Кацнахме в 19,30 ч и веднага отидохме до Вакарел, за да видим малкия Валери. Пазарувахме подаръци по Милано, по Болоня. После бяхме в "Найт флайт" в София и в 9 ч на другата сутрин те заминаха обратно с чартър. Николета има фотосесия в Милано в края на януари", посветен е бащата.Той не крие, че харесва плеймейтката.

Тя не обръщала внимание на ревнивите изблици на Алисия. "С Алисия в последната година отношенията им не бяха никак добри. Може ли насила да бъдеш с някого", разсъждава Емил. В последните дни той фучи от Лясковец до София, където си има приятелка, с мощен джип "Ланд роувър". Чудовището с италианска регистрация му е подарък от Валери. Синът си взел последен модел, а този от 2007 г. дал на Емил.

Бащата не работи, но пуши цигари "Парламент" и демонстрира добър стандарт. "Вика ме да отида там да стоя, при него. Тук какво да правиш? Да вкарам някъде пари и да се чудя как да ги извадя после, няма смисъл", философства Божинката. Затова се кани другата седмица отново да хване самолета за Рим.

Виж още:

» Алисия няма да пее на Евровизия

» Божинов предлага на Николета на 14 февруари

» Сензация: Божинов пак в “Ювентус”?

» Божинов желан и от “Чезена”

» “Уигън” имал мерак за Божинов



http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=733860
 




Гласувай:
9



1. анонимен - Двете са един дол дренки.
20.01.2011 13:52
Двете са един дол дренки.
цитирай
2. hrizantemova - Горката Алисия!
20.01.2011 14:32
Много й се насъбра. А оная си кара кефа, но ще е временно.
цитирай
3. rageagainst - Двете са един дол дренки. В смисъл, ...
20.01.2011 14:59
анонимен написа:
Двете са един дол дренки.

В смисъл, че и двете са супер мацки, нали?
цитирай
4. dentaler - Двете са един дол дренки. Не съвсем. ...
20.01.2011 15:51
анонимен написа:
Двете са един дол дренки.

Не съвсем. Алисия не налита на чужди мъже и е напълно способна сама да се грижи за себе си.
цитирай
5. dentaler - Много й се насъбра. А оная си кара ...
20.01.2011 15:52
hrizantemova написа:
Много й се насъбра. А оная си кара кефа, но ще е временно.

Съгласен съм.
цитирай
6. dentaler - Двете са един дол дренки. В смисъл, ...
20.01.2011 15:52
rageagainst написа:
анонимен написа:
Двете са един дол дренки.

В смисъл, че и двете са супер мацки, нали?

Сигурно това има предвид.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dentaler
Категория: Политика
Прочетен: 130577
Постинги: 31
Коментари: 100
Гласове: 791
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930